Feminine Authenticity

by Karin Rutjes

Authentiek zijn is niet makkelijk. Velen onder ons weten eigenlijk niet eens exact wat het inhoudt. Wat ook weer niet raar is, aangezien ‘jezelf’ zijn niet iets is wat maatschappelijk makkelijk wordt geaccepteerd. Weet je wat het nog een stukje lastiger maakt? Dat wij vrouw zijn… Dus in deze blog neem ik je mee naar vrouwelijke authenticiteit.

Being female

Zoals ik het zelf ervaren heb, heb ik als kind en in mijn tienerjaren niet echt ervaren dat wij als vrouwen nog steeds onderdrukt worden of niet als gelijkwaardig gezien worden. En ook al zag ik wel eens dingetjes in mijn naaste omgeving. Ik dacht dat het nou eenmaal zo ging en dat was dat.

Dat ik daarnaast als meisje en opgroeiend tot vrouw behoorlijk vaak te maken heb gehad met grensoverschrijdend gedrag was ook niet iets wat ik opmerkelijk of verontrustend vond. Ik leerde om op mijn hoede te zijn. En dat het niet veilig was om alleen te zijn. Maar ik ging daar gewoon in mee, ik vreog me niet af waar het dan eigenlijk fout gaat. Van jongens die me nariepen op school, tot ongewenste aanrakingen in het uitgaansleven en later ook op de werkvloer.

Ik ben een volwassen vrouw geworden met de opvatting dat een man eigenlijk alles mag en kan zeggen over mij en vooral mijn lichaam en wat daar mee gedaan mag worden. Maar wat doet dat nou eigenlijk met ons als vrouw.

Defense our heart

We beschermen ons hart, the very essence van het vrouw zijn. We beschermen onze gevoelens, onze energie en we laten het vooral niet naar buiten lekken. Er is geen plek voor vrouwelijke energie en deze stopt dus ook met stromen. De female flow verdwijnt. De vrouw op zich wordt in deze maatschappij gezien als een zwak wezen, iets wat beschermd moet worden door de man en daardoor ook geregeerd kan worden door de man.

We leren niet dat onze zachtheid juist onze kracht is. Dat onze kracht als vrouw juist ligt in onze basis, het aanvoelen van energie en onze intuïtie. Onze kracht ligt in een goede verbinding aangaan met de ander, onze kracht ligt in het aanvoelen van onze kinderen. En hen door deze wereld te dirigeren en ze op te voeden. Tot dat zij zelfstandig en innerlijk goede mensen zijn.

Wij zijn sneller geraakt door anderen, door dingen die gebeuren in de wereld, of door dingen die gebeuren in kleinere kring, op sociaal vlak of op de werkvloer. Maar omdat daar nooit bij stil gestaan mag worden gooien we een muur om ons hart. Er is geen ruimte voor deze emotie. We moeten doorgaan. Over de emotie stappen of door de emotie heen duwen.

We moeten ons niet aanstellen, niet zo gevoelig zijn en onze tranen verstoppen. Liefde kan niet meer stromen wanneer wij ons hart barricaderen. Onze feminine essence wordt weg gestopt diep binnen in ons. Omdat we dienen te leven als mannen. Maar het is niet wie we zijn. Wij zijn vrouwen, en wij zijn krachtige en magische wezens vol met levenswijsheid en energie.

Awareness

Hoe we ons hart kunnen bevrijden is door ons bewust te worden. Hoe lang ben jij al van jouw vrouwelijke energie verwijderd? Hoe lang ben jij al niet meer jezelf? Hoe lang voel jij al dat het anders kan en dat jij op dit tempo niet langer mee kan en wil doen?

En ben jij je er van bewust wat er in jouw omgeving gezegd wordt. En hoe er gereageerd wordt op jou of vrouwen in het algemeen. Ben jij je bewust van wat jij al die jaren onbewust tot je hebt genomen als een soort van waarheid waardoor jij je bent gaan aanpassen.

Vrouwen worden beoordeeld op hun geslacht en hoe ze er uit zien, niet op wat er van binnen zit. Van binnen zitten emoties, en die zijn lastig en vaak te ingewikkeld om diep in  te duiken. Dus blijven we bij de uiterlijke beoordeling. Wij als vrouw moeten dit misschien als compliment zien, maar te vaak wordt het zo niet bedoelt. Dus wees je bewust. Wanneer doet iets je echt goed en wanneer voelt het ongemakkelijk of onveilig.

En hoe vaak voel jij je gelijk met een man. En hoe vaak word jij op dezelfde manier behandeld als een man. Met respect, van belang, serieus genomen. En wanneer weet jij met heel je hart dat er over jouw grenzen wordt gegaan. Jouw grenzen over jouw lichaam, over jouw seksualiteit, over jouw kunnen, over jouw intelligentie, over jouw talenten en kwaliteiten.

Wanneer jij je steeds meer bewust wordt van jouw vrouwelijke essentie zal jij je ook steeds makkelijker bewust worden van een teveel aan mannelijke energie.

Masculine energy

En als we het dan hebben over mannelijke energie, gaan we het nog even hebben over handelen vanuit de mannelijke energie. We hebben beide nodig. Fifty/fifty. Alleen dan is de balans goed. Dat betekent dat we niet alleen maar in de vrouwelijke energie moeten blijven rond hangen, want als we alleen maar blijven voelen en nooit tot actie over gaan gebeurt er ook niets. Maar wat er nu veelal gebeurt is dat we niet meer voelen, maar alleen maar tot actie over gaan. Ongeacht wat ons onderbuik gevoel zegt.

Zo werd ik me er onlangs van bewust dat ik tot twee keer toe in een business coachingstraject ben gestapt van duizenden euro’s omdat ik me liet overhalen door mannelijke energie. Door de harde actie en sales technieken erachter. Het werd door vrouwen verkocht, dus ik liet me verleiden door het “gevoel” erachter. Maar het gevoel diep van binnen in mij werd volledig overruled door de mannelijke energie die mij keuzes liet maken die eigenlijk diep van binnen niet bij mij pasten.

Ook onze keuzes in werk, onze invulling in ons dagelijks leven, zingeving en wie wij in ware essentie zijn, zijn zaken waarbij we echt mogen gaan invoelen. Wat past bij ons, wat zouden we willen vanuit de flow van de vrouwelijke energie. Als er ruimte mag zijn voor jouw gevoel en intuïtie.

Als we meer vanuit ons hart zouden gaan leven in plaats van uit ons hoofd. Als we meer zijn in plaats van alleen maar doen. Als we meer gaan voelen in plaats van alleen maar denken. Wanneer er minder regels zijn, maar meer flow. Wanneer ons ego minder aan het woord laten, maar meer handelen vanuit liefde.

I embrace my divine feminine energy. I honor my intuition. I love and celebrate my true, authentic self!

Affirmation Babe

GRATIS | Zelfliefde telefoon achtergronden

Het is tijd voor een beetje neurodiverse liefde! Ik ontwierp 20 verschillende telefoon achtergronden met onderwerpen als zelfliefde, autisme, hoogsensitiviteit, mentale gezondheid in the picture. We verdienen het allemaal om gezien te worden en soms is het fijn om een liefdevolle reminder te krijgen in de kleinste momentjes. Als je je hieronder inschrijft op mijn nieuwsbrief krijg je direct de telefoon achtergronden in je email inbox. Daarna kun je ze downloaden op je telefoon of via je computer, wat jij fijn vindt.

Geen zorgen, ik spam je niet vol met mailtjes. Maar ga wat dieper in op sommige onderwerpen waar instagram niet altijd de juiste plek voor is. Je kunt je op elk gewenst weer uitschrijven!

You may also like

Leave a Comment

Omdat veel van ons het mentaal moeilijk hebben, omdat het nog steeds vaak moeilijk is hier open over te zijn. Voor jou een beetje Mentale Liefde, zodat je weet dat je niet alleen bent.

Nieuwste instagram posts

© 2022 – 2024 | Website gemaakt door Verbinden in Liefde