Welkom lieve vrouw

Ik ben karin

Het is moeilijk, de strijd met je mentale gezondheid. Bij de een zijn die klachten hevig en aanwezig in de vorm van verschillende stoornissen en bij de ander zijn de klachten “milder”, maar is de struggle net zo groot. Hoogsensitiviteit, autisme, depressie, sociale angst. Het zijn stuk voor stuk eigenschappen en stoornissen waar ik in mijn eigen leven mee te maken heb gehad en nog steeds op dagelijkse basis mijn weg in probeer te vinden.

Wat mij vooral pijn deed in alle processen die ik heb doorlopen, is de eenzaamheid. Dat eeuwige gevoel van anders zijn, er niet bij horen, je zwak of raar voelen. Het is nog steeds niet sociaal geaccepteerd open te zijn over je mentale staat.

Ik vind dat het er wel mag zijn, ik vind dat jij wel mag delen wat er scheelt, waar jij het moeilijk mee hebt en waar jij tegenaan loopt. Mentale Liefde is niet geboren vanuit de intentie om jou beter te willen maken of om die duizenden tips met jou te willen delen. Nee, het is ontstaan vanuit liefde voor mijn geest, voor mijn zijn, voor alles wat bij mij hoort. Die liefde voel ik niet altijd, maar ik hoop dat dat mag groeien. En ik hoop dat ik jou door mijn authenticiteit mag helpen ook liefde te gaan voelen voor jezelf en voor alles wat bij jou hoort.

"Ik heb vaak moeite mijn plek te vinden in deze wereld."

Leven met een depressie, angst en allerlei verwarrende gevoelens kan eenzame gevoelens oproepen. Immers niet iedereen om je heen kan zich herkennen in wat jij voelt. En het is ook niet makkelijk voor je omgeving om hier mee om te gaan. En dit geldt natuurlijk net zo goed wanneer jij andere klachten hebt dan depressie of angst. 

Ik heb in mijn leven echt al heel veel geprobeerd om van mijn klachten af te komen. En ook elke keer dacht ik weer dat ik het licht gezien had en dat het nu niet meer terug zou komen. Wat me telkens weer die teleurstelling gaf als de volgende depressie gepaard met angst zich aandiende.

Ik twijfelde aan mezelf, “wat doe ik niet goed? Stel ik me aan? Is het gewoon mijn mindset? Ben ik zwak?” Maar dat is in mijn geval natuurlijk precies wat de depressie doet. Me laten twijfelen aan elk aspect van mezelf. 

De depressie en angst zijn niet wie ik ben. Ze bepalen alleen wel heel vaak hoe ik me voel. Doordat ik al heel lang deal met deze gevoelens en nooit heb geweten waardoor dit toch veroorzaakt werd heb ik vaak getwijfeld aan mezelf en de reden van mijn bestaan.

 

Inmiddels weet ik dat ik hoogfunctionerend autisme heb.

Hoogfuntionerend is geen officiële benaming, maar het wordt zo genoemd omdat je met deze vorm van autisme wel prima zelfstandig kan functioneren en kan meedraaien in de maatschappij. Alleen functioneerde ik niet echt. Ik droeg een masker, mijn hele leven heb ik geprobeerd te voldoen aan de verwachtingen van de ander.

Het niet weten van mijn autisme heeft me gevormd tot wie ik nu ben. En dat heeft denk ik twee kanten. Misschien was ik een ander persoon geweest als ik eerder had geweten wat ik nodig had. Misschien gingen dingen dan makkelijker en had ik minder depressies en angst. Maar nu kan ik anderen helpen met mijn ervaringen. De ogen openen van onwetenden. En ik heb daarnaast echt ongelofelijk veel geleerd over mezelf.

Samenvattend, ben ik een ontzettend gevoelig persoon. Ik zit heel  veel in mijn hoofd. Ik heb oprecht moeite met het begrijpen van de wereld. En ik voel me heel vaak alsof ik niet thuis hoor in deze maatschappij.

Maar delen helpt, schrijven helpt. Dit voelt als mijn missie. Openheid over mentale gezondheid. Jou laten voelen dat je niet alleen bent in je reis. Jou laten ervaren dat openheid ook helend kan werken. Je kwetsbaar opstellen maakt jou authentiek.

Ondanks onze mentale struggles is ons leven de moeite waard. We moeten alleen dat plekje op aarde zien te vinden waar wij onszelf kunnen zijn.

Dus wees welkom op mijn blog of schrijf me een email als je de behoefte voelt. Je bent meer dan welkom.

My favorite things.

Mijn gezin is mijn meest favoriete ding! En ook op vakantie gaan met hen en nieuwe plekken ontdekken vind ik magisch!

Ons lieve hondje en diva Zoë! Ze is een echt onderdeel van ons gezin en we zijn allemaal stapelgek op haar!

Oh how I love to read! Al vanaf heel jonge leeftijd verslind ik boeken. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet lees. Ik wissel tussen romans voor ontspanning en boeken die mijn ziel en geest verrijken.

Ik hou enorm van zelfontwikkeling en slurp alles op wat gaat over mentale gezondheid. 

"Mental health is not a destination, but a process. It's about how you drive, not where you are going. "

Wil je je verhaal kwijt? Of gewoon even contact? Mail mij via onderstaande button.

Omdat veel van ons het mentaal moeilijk hebben, omdat het nog steeds vaak moeilijk is hier open over te zijn. Voor jou een beetje Mentale Liefde, zodat je weet dat je niet alleen bent.

Nieuwste instagram posts

© 2022 – 2023 | Website gemaakt door Verbinden in Liefde